Microsoft, yılın son iki ayında Copilot için vites yükseltti. Hem son kullanıcı için "daha akıllı ve kişisel" bir deneyim hem de BT yöneticileri için "daha güvenli ve ölçülebilir" bir altyapı sunmaya odaklandılar. İşte bu dönemin özeti:
Copilot artık bizi daha iyi "hatırlıyor" ve ofis uygulamalarına daha derinlemesine entegre oluyor.
BT ekipleri için kontrol mekanizmaları ve raporlama yetenekleri ciddi anlamda artırıldı.

Kullanıcılar İçin: Daha Akıllı, Daha Bağlamsal
Copilot artık bizi daha iyi "hatırlıyor" ve ofis uygulamalarına daha derinlemesine entegre oluyor.- Hafıza Güçlendi (Work IQ): Copilot artık balık hafızalı değil. Önceki konuşmaları ve iş bağlamınızı hatırlayarak çok daha kişiselleştirilmiş yanıtlar veriyor.
- Görselleri Anlıyor: Word, PowerPoint veya PDF'teki bir grafiği veya şemayı artık yorumlayabiliyor. Sadece metin değil, görsel okuryazarlığı da gelişti.
- Uygulama İçi Navigasyon Sadeleşti: M365 uygulamasında "Kütüphane" sekmesi ile tüm içeriğiniz bir arada. Ayrıca "Bakış Kartları" (Glance Cards) sayesinde bir belgeyi açmadan özetini hızlıca görebiliyorsunuz.
- Arama Deneyimi Evrimleşti: Artık arama sonuçlarında eski Copilot sohbetleriniz de çıkıyor. Yani "Ben bunu Copilot'a sormuştum ama ne zaman?" derdi bitiyor.
- Teams'te "Kolaylaştırıcı" Rolü: Toplantılarda Copilot artık bir asistan gibi gündemi takip ediyor, hatta geç kalan katılımcıları nazikçe uyarıyor.
- Office Ajanları Devrede: Word'de interaktif yazım (Vibe writing), Excel'de daha güçlü veri analizi ve PowerPoint'te marka onaylı görsel ekleme gibi özelliklerle uygulamaların içindeki "Ajan Modu" güçlendi.
Yöneticiler (Admin) İçin: Daha Sıkı Denetim ve Güvenlik
BT ekipleri için kontrol mekanizmaları ve raporlama yetenekleri ciddi anlamda artırıldı.- Etki Analizi ve Kıyaslama: Yeni panolar sayesinde yöneticiler, Copilot kullanımının çalışan bağlılığına etkisini ölçebiliyor ve şirketin kullanım oranlarını sektör standartlarıyla kıyaslayabiliyor (Benchmarking).
- Ajanlar Kayıt Altında: Birleşik Denetim Günlükleri (Unified Audit Logs) artık ajanlarla yapılan tüm aktiviteleri kaydediyor. Kim, neyi, ne zaman çalıştırdı; hepsi loglanıyor.
- SharePoint Admin Agent: SharePoint yöneticileri için karmaşık raporlarla uğraşmadan, doğal dille "Şu sitenin izinlerini düzenle" diyebilecekleri bir yapay zeka asistanı geldi.
- Purview ile Prompt Güvenliği (Kritik): Veri Kaybı Önleme (DLP) artık Copilot'a yazılan istemleri (prompts) de tarıyor. Hassas veri içeren bir soru sorulduğunda yanıt verilmesi engellenerek veri sızıntısının önüne geçiliyor.