Excel Sınıfı Forumuna Hoş Geldiniz

Excel, formüller, makrolar ve veri analizi odaklı bu forumdaki konu, rehber ve diğer tüm içerikler kayıtlı üyelerimize açıktır. Excel öğrenmek, bilginizi geliştirmek ve karşılaştığınız sorunlara çözüm bulmak için hesabınızla giriş yapmanız veya yeni bir üyelik oluşturmanız gerekmektedir.

Üyelik işlemi tamamen ücretsizdir ve yalnızca birkaç saniye sürer. Üye olduktan sonra Excel ile ilgili sorular sorabilir, deneyimlerinizi paylaşabilir, diğer üyelerin sorularına yanıt verebilir ve aktif katılım sağlayarak rütbe atlayabilirsiniz.

Premium üyelik ile dosya paylaşımı, dosya indirme, eğitim kütüphanesine erişim ve forum içi özel özelliklerden yararlanabilirsiniz. Lütfen aşağıdaki butonları kullanarak giriş yapın veya hızlıca kayıt olun ve Excel Sınıfı topluluğuna hemen katılın.

Excel Sınıfı Forum Sunucu altyapısı altunsoft Inc. tarafından sağlanmaktadır.
Kurumsal Altyapı Yüksek Performans
Neler yeni
BİLGİLENDİRME
Premium Konular Normal Kullanıcılar tarafından görüntülenemez.Görüntülemek için Ücretli PREMIUM Üyelik gereklidir.
DİKKAT
Dosya indirmek / yüklemek için Ücretli PREMIUM Üyelik gereklidir.
Forum - Excel Sınıfı

Excel, formüller, makrolar ve veri analizi odaklı bu foruma hoş geldiniz. Bu platform; Excel öğrenmek, bilgisini geliştirmek ve karşılaşılan sorunlara birlikte çözüm üretmek isteyen kullanıcılar için oluşturulmuştur. Forumumuzda üyeler Excel ile ilgili sorular sorabilir, deneyimlerini paylaşabilir ve diğer üyelerin sorularına yanıt vererek bilgi alışverişinde bulunabilir. Aktif katılım sağlayan ve sorulara nitelikli çözümler üreten üyeler rütbe atlayarak uzmanlık seviyelerini yükseltebilir. Premium üyelik ile dosya paylaşımı, dosya indirme, eğitim kütüphanesine erişim ve forum içi özel özelliklerden yararlanabilirsiniz. Bilginin paylaştıkça değer kazandığı bu toplulukta yer aldığınız için memnuniyet duyuyor, keyifli ve verimli paylaşımlar diliyoruz.

Microsoft 365 Copilot Yıl Sonu Raporu

excelsinifiexcelsinifi Doğrulanmış Kullanıcı

Forum Excel Admin
Excel Üstadı
Excel Eğitmeni
Microsoft, yılın son iki ayında Copilot için vites yükseltti. Hem son kullanıcı için "daha akıllı ve kişisel" bir deneyim hem de BT yöneticileri için "daha güvenli ve ölçülebilir" bir altyapı sunmaya odaklandılar. İşte bu dönemin özeti:

🚀 Kullanıcılar İçin: Daha Akıllı, Daha Bağlamsal​

Copilot artık bizi daha iyi "hatırlıyor" ve ofis uygulamalarına daha derinlemesine entegre oluyor.

• Hafıza Güçlendi (Work IQ): Copilot artık balık hafızalı değil. Önceki konuşmaları ve iş bağlamınızı hatırlayarak çok daha kişiselleştirilmiş yanıtlar veriyor.
  • Görselleri Anlıyor: Word, PowerPoint veya PDF'teki bir grafiği veya şemayı artık yorumlayabiliyor. Sadece metin değil, görsel okuryazarlığı da gelişti.
  • Uygulama İçi Navigasyon Sadeleşti: M365 uygulamasında "Kütüphane" sekmesi ile tüm içeriğiniz bir arada. Ayrıca "Bakış Kartları" (Glance Cards) sayesinde bir belgeyi açmadan özetini hızlıca görebiliyorsunuz.
  • Arama Deneyimi Evrimleşti: Artık arama sonuçlarında eski Copilot sohbetleriniz de çıkıyor. Yani "Ben bunu Copilot'a sormuştum ama ne zaman?" derdi bitiyor.
  • Teams'te "Kolaylaştırıcı" Rolü: Toplantılarda Copilot artık bir asistan gibi gündemi takip ediyor, hatta geç kalan katılımcıları nazikçe uyarıyor.
  • Office Ajanları Devrede: Word'de interaktif yazım (Vibe writing), Excel'de daha güçlü veri analizi ve PowerPoint'te marka onaylı görsel ekleme gibi özelliklerle uygulamaların içindeki "Ajan Modu" güçlendi.

🛠️ Yöneticiler (Admin) İçin: Daha Sıkı Denetim ve Güvenlik​

BT ekipleri için kontrol mekanizmaları ve raporlama yetenekleri ciddi anlamda artırıldı.

• Etki Analizi ve Kıyaslama: Yeni panolar sayesinde yöneticiler, Copilot kullanımının çalışan bağlılığına etkisini ölçebiliyor ve şirketin kullanım oranlarını sektör standartlarıyla kıyaslayabiliyor (Benchmarking).
  • Ajanlar Kayıt Altında: Birleşik Denetim Günlükleri (Unified Audit Logs) artık ajanlarla yapılan tüm aktiviteleri kaydediyor. Kim, neyi, ne zaman çalıştırdı; hepsi loglanıyor.
  • SharePoint Admin Agent: SharePoint yöneticileri için karmaşık raporlarla uğraşmadan, doğal dille "Şu sitenin izinlerini düzenle" diyebilecekleri bir yapay zeka asistanı geldi.
  • Purview ile Prompt Güvenliği (Kritik): Veri Kaybı Önleme (DLP) artık Copilot'a yazılan istemleri (prompts) de tarıyor. Hassas veri içeren bir soru sorulduğunda yanıt verilmesi engellenerek veri sızıntısının önüne geçiliyor.

Gemini_Generated_Image_xpkkbixpkkbixpkk - Düzenlendi.webp

Geri