Excel Sınıfı Forumuna Hoş Geldiniz

Excel, formüller, makrolar ve veri analizi odaklı bu forumdaki konu, rehber ve diğer tüm içerikler kayıtlı üyelerimize açıktır. Excel öğrenmek, bilginizi geliştirmek ve karşılaştığınız sorunlara çözüm bulmak için hesabınızla giriş yapmanız veya yeni bir üyelik oluşturmanız gerekmektedir.

Üyelik işlemi tamamen ücretsizdir ve yalnızca birkaç saniye sürer. Üye olduktan sonra Excel ile ilgili sorular sorabilir, deneyimlerinizi paylaşabilir, diğer üyelerin sorularına yanıt verebilir ve aktif katılım sağlayarak rütbe atlayabilirsiniz.

Premium üyelik ile dosya paylaşımı, dosya indirme, eğitim kütüphanesine erişim ve forum içi özel özelliklerden yararlanabilirsiniz. Lütfen aşağıdaki butonları kullanarak giriş yapın veya hızlıca kayıt olun ve Excel Sınıfı topluluğuna hemen katılın.

Excel Sınıfı Forum Sunucu altyapısı altunsoft Inc. tarafından sağlanmaktadır.
Kurumsal Altyapı Yüksek Performans
BİLGİLENDİRME
Premium Konular Normal Kullanıcılar tarafından görüntülenemez.Görüntülemek için Ücretli PREMIUM Üyelik gereklidir.
DİKKAT
Dosya indirmek / yüklemek için Ücretli PREMIUM Üyelik gereklidir.
Forum - Excel Sınıfı

Excel, formüller, makrolar ve veri analizi odaklı bu foruma hoş geldiniz. Bu platform; Excel öğrenmek, bilgisini geliştirmek ve karşılaşılan sorunlara birlikte çözüm üretmek isteyen kullanıcılar için oluşturulmuştur. Forumumuzda üyeler Excel ile ilgili sorular sorabilir, deneyimlerini paylaşabilir ve diğer üyelerin sorularına yanıt vererek bilgi alışverişinde bulunabilir. Aktif katılım sağlayan ve sorulara nitelikli çözümler üreten üyeler rütbe atlayarak uzmanlık seviyelerini yükseltebilir. Premium üyelik ile dosya paylaşımı, dosya indirme, eğitim kütüphanesine erişim ve forum içi özel özelliklerden yararlanabilirsiniz. Bilginin paylaştıkça değer kazandığı bu toplulukta yer aldığınız için memnuniyet duyuyor, keyifli ve verimli paylaşımlar diliyoruz.

Microsoft 365 Copilot Sağlık Sektöründe Resmen Devrim Yapıyor! (İngiltere NHS Örneği) 🏥

excelsinifiexcelsinifi Doğrulanmış Kullanıcı

Forum Excel Admin
Excel Üstadı
Excel Eğitmeni
Selamlar arkadaşlar,

Son zamanlarda yapay zekanın iş dünyasındaki entegrasyonunu yakından takip ediyorum ve bugün İngiltere’nin ulusal sağlık sisteminde (NHS) yaşanan inanılmaz bir gelişmeyi sizinle paylaşmak istedim. Biliyorsunuz, Microsoft 365 Copilot gibi araçları kendi iş akışlarımıza entegre etmeyi, süreçleri otomatize edip verimliliği artırmayı hep konuşuyoruz. Ama bu sefer durum çok daha büyük çaplı ve doğrudan insan hayatına dokunan bir alanda gerçekleşiyor.

Ekran görüntüsü 2026-06-15 105135.webp

İngiltere NHS, tam 500 binden fazla personeli için Microsoft 365 Copilot kullanımına geçiyor. İşin etkileyici kısmı ise arkasındaki veri; öncesinde 30 bin sağlık çalışanıyla dev bir pilot uygulama yapmışlar ve çıkan sonuçlar benim gibi süreç optimizasyonuna kafa yoran birini bile şaşırttı: Copilot kullanan bir personel günde ortalama 43 dakika zaman kazanmış!

Bu süreyi yıla vurduğunuzda bir çalışanın yaklaşık 5 haftalık mesaisine denk geliyor. Hastanelerdeki o bitmek bilmeyen evrak işleri, rapor yazmalar, tıbbi sekreterlik ve hasta bilgi alma süreçleri yapay zeka ile saniyeler içinde hallediliyor. Böylece doktorların ve hemşirelerin üzerindeki ağır idari yük kalkıyor, doğrudan ana işlerine, yani hasta bakımına odaklanabiliyorlar.

Sistemde en çok hoşuma giden detaylardan biri de Copilot Studio'nun da sürece dahil edilmesi. Yani sağlık çalışanları, hiçbir yazılım veya kodlama bilgisi olmadan kendi departmanlarına ve iş akışlarına özel yapay zeka asistanlarını bizzat kendileri oluşturabilecekler.

Ekran görüntüsü 2026-06-15 105028.webp

Tabii 500 bin kişiyi böyle bir sisteme geçirmek kolay iş değil; ciddi bir dijital okuryazarlık eğitimi ve adaptasyon süreci gerekiyor. Hedefleri ilk 6 ayda 200 bin kullanıcıyı, yıl sonunda ise tüm ekibi bu sisteme entegre etmek.

Yapay zekanın sadece metin yazan bir araç olmaktan çıkıp, sağlık gibi kritik bir sektörde sistemsel tıkanıklıkları çözen bir yapı taşına dönüşmesi bence gerçek bir devrim.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sağlık verilerinin ve hasta raporlarının yapay zekaya emanet edilmesini güvenlik açısından nasıl değerlendiriyorsunuz? Ülkemizde de hastanelerde böyle bir sisteme geçilse, o bitmek bilmeyen bürokrasi ve yoğunluk biraz olsun çözülür mü? Yorumlarınızı merakla bekliyorum! 👇

Geri