Merhaba arkadaşlar,
Kapsamlı bir veri analizi kampı kurgularken, kurumsal bir yazılımın adaptasyon sürecini yönetirken veya teknik bir eğitim müfredatı hazırlarken karşılaştığımız en büyük zorluk hep aynıdır: Tek tip bir eğitim, herkesin öğrenme hızına ve seviyesine uymaz. Kimi katılımcı ileri seviye formülleri anında kavrarken, kimi daha temel konularda desteğe ihtiyaç duyar.
Microsoft, şirket içi eğitimleri ve yetenek gelişimini (upskilling) tamamen dönüştürecek olan Learning Agent (Öğrenme Temsilcisi) özelliğinin Microsoft 365 Copilot içinde Genel Erişime (General Availability) açıldığını duyurdu!

Bu gelişme, statik eğitim videolarının ve sıkıcı "izle-geç" sunumlarının yerini, her çalışan için özel olarak şekillenen dinamik bir yapay zeka asistanının alması anlamına geliyor. Gelin detaylara bakalım:
Learning Agent, arka planda sıradan bir arama motoru gibi değil, sizin hedeflerinizi ve eksiklerinizi bilen proaktif bir eğitmen gibi çalışıyor:

Eğer bir ekibi yönetiyorsanız veya bir eğitim programından sorumluysanız, Learning Agent süreçlerinizi inanılmaz hafifletecek bir yönetim paneli gibi işlev görüyor.
Bu özelliğin Genel Erişime açılması, test aşamasından çıktığı ve ticari Microsoft 365 Copilot lisansına sahip organizasyonlar tarafından an itibarıyla tam kapasiteyle, güvenli bir şekilde (kurumsal veri sınırları içinde kalarak) kullanılabileceği anlamına geliyor.

Kapsamlı bir veri analizi kampı kurgularken, kurumsal bir yazılımın adaptasyon sürecini yönetirken veya teknik bir eğitim müfredatı hazırlarken karşılaştığımız en büyük zorluk hep aynıdır: Tek tip bir eğitim, herkesin öğrenme hızına ve seviyesine uymaz. Kimi katılımcı ileri seviye formülleri anında kavrarken, kimi daha temel konularda desteğe ihtiyaç duyar.
Microsoft, şirket içi eğitimleri ve yetenek gelişimini (upskilling) tamamen dönüştürecek olan Learning Agent (Öğrenme Temsilcisi) özelliğinin Microsoft 365 Copilot içinde Genel Erişime (General Availability) açıldığını duyurdu!

Bu gelişme, statik eğitim videolarının ve sıkıcı "izle-geç" sunumlarının yerini, her çalışan için özel olarak şekillenen dinamik bir yapay zeka asistanının alması anlamına geliyor. Gelin detaylara bakalım:
Learning Agent Tam Olarak Ne Sunuyor?
Learning Agent, arka planda sıradan bir arama motoru gibi değil, sizin hedeflerinizi ve eksiklerinizi bilen proaktif bir eğitmen gibi çalışıyor:- Kişiselleştirilmiş Öğrenme Rotaları: Çalışanın rolüne, departmanına ve öğrenmek istediği araca göre adım adım bir eğitim haritası çıkarıyor.
- İş Akışında Öğrenme (Flow of Work): Eğitim almak için ayrı bir portala gitmenize gerek kalmıyor. Teams veya web tarayıcısı üzerinden, tam da o an takıldığınız bir işlemle ilgili anlık mikro eğitimler sunabiliyor.
- Soru-Cevap ve Pratik: Statik bir dokümanı okumak yerine, öğrendiğiniz konuyu pekiştirmek için doğrudan yapay zekaya sorular sorabiliyor ve interaktif bir şekilde konuyu tartışabiliyorsunuz.

Eğitmenler ve Yöneticiler İçin Neden Kritik?
Eğer bir ekibi yönetiyorsanız veya bir eğitim programından sorumluysanız, Learning Agent süreçlerinizi inanılmaz hafifletecek bir yönetim paneli gibi işlev görüyor.- Beceri Açığı (Skill Gap) Analizi: Ekibin hangi konularda (örneğin Power BI entegrasyonu, ileri Excel makroları veya yeni şirket politikaları) eksik kaldığını tespit etmeyi kolaylaştırıyor.
- Dinamik Müfredat Üretimi: "Sıfırdan İleri Seviyeye" tarzında tasarladığınız eğitim dokümanlarınızı ve kurum içi notlarınızı Learning Agent'a besleyerek, yapay zekanın bu dokümanlar üzerinden çalışanlara "özel ders" vermesini sağlayabiliyorsunuz.
Genel Erişim (GA) Ne Anlama Geliyor?
Bu özelliğin Genel Erişime açılması, test aşamasından çıktığı ve ticari Microsoft 365 Copilot lisansına sahip organizasyonlar tarafından an itibarıyla tam kapasiteyle, güvenli bir şekilde (kurumsal veri sınırları içinde kalarak) kullanılabileceği anlamına geliyor.