Excel Sınıfı Forumuna Hoş Geldiniz

Excel, formüller, makrolar ve veri analizi odaklı bu forumdaki konu, rehber ve diğer tüm içerikler kayıtlı üyelerimize açıktır. Excel öğrenmek, bilginizi geliştirmek ve karşılaştığınız sorunlara çözüm bulmak için hesabınızla giriş yapmanız veya yeni bir üyelik oluşturmanız gerekmektedir.

Üyelik işlemi tamamen ücretsizdir ve yalnızca birkaç saniye sürer. Üye olduktan sonra Excel ile ilgili sorular sorabilir, deneyimlerinizi paylaşabilir, diğer üyelerin sorularına yanıt verebilir ve aktif katılım sağlayarak rütbe atlayabilirsiniz.

Premium üyelik ile dosya paylaşımı, dosya indirme, eğitim kütüphanesine erişim ve forum içi özel özelliklerden yararlanabilirsiniz. Lütfen aşağıdaki butonları kullanarak giriş yapın veya hızlıca kayıt olun ve Excel Sınıfı topluluğuna hemen katılın.

Excel Sınıfı Forum Sunucu altyapısı altunsoft Inc. tarafından sağlanmaktadır.
Kurumsal Altyapı Yüksek Performans
DİKKAT
"Premium konuları görüntülemek dosya indirmek ve yüklemek Ücretli PREMIUM Üyelik gereklidir."
Forum - Excel Sınıfı

Excel, formüller, makrolar ve veri analizi odaklı bu foruma hoş geldiniz. Bu platform; Excel öğrenmek, bilgisini geliştirmek ve karşılaşılan sorunlara birlikte çözüm üretmek isteyen kullanıcılar için oluşturulmuştur. Forumumuzda üyeler Excel ile ilgili sorular sorabilir, deneyimlerini paylaşabilir ve diğer üyelerin sorularına yanıt vererek bilgi alışverişinde bulunabilir. Aktif katılım sağlayan ve sorulara nitelikli çözümler üreten üyeler rütbe atlayarak uzmanlık seviyelerini yükseltebilir. Premium üyelik ile dosya paylaşımı, dosya indirme, eğitim kütüphanesine erişim ve forum içi özel özelliklerden yararlanabilirsiniz. Bilginin paylaştıkça değer kazandığı bu toplulukta yer aldığınız için memnuniyet duyuyor, keyifli ve verimli paylaşımlar diliyoruz.

Dünyanın İlk "Ajan" Akıllı Telefonu (StepX Neo) Tanıtıldı! 📱🤖

excelsinifiexcelsinifi Doğrulanmış Kullanıcı

Forum Excel Admin
Excel Eğitmeni
Selamlar herkese! 👋

Bugün teknoloji dünyasından çok farklı ve heyecan verici bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Gizmochina ve diğer teknoloji kaynaklarına düşen son habere göre, Çinli yapay zeka girişimi StepFun, alışılagelmiş akıllı telefon kavramını kökünden değiştirecek bir cihaza imza attı: StepX Neo.

Bu cihaz, piyasadaki "birkaç yapay zeka özelliği eklenmiş" standart telefonlardan çok farklı. Bu, dünyanın ilk seri üretim "Agentic" (Ajan yetenekli) akıllı telefonu! Peki bu ne anlama geliyor? Gelin detaylara bakalım:

StepX-Neo-Launch.webp

🧠 "Agentic" (Ajan) Telefon Ne Demek?​

Şu an kullandığımız telefonlarda (en yenilerinde bile) yapay zeka genellikle bir sohbet ekranında (ChatGPT) veya fotoğraf düzenleme uygulamasının içinde hapsolmuş durumda. Bir işi yapmak için farklı uygulamaları sırayla açmak, kopyala-yapıştır yapmak zorundayız.

StepX Neo ise "Step AOS" adını verdikleri yepyeni bir işletim sistemiyle geliyor ve "Amoo" adındaki yapay zeka asistanı, sistemin tam kalbine (işletim sistemi seviyesine) entegre edilmiş. Bu sayede Amoo, tıpkı insan gibi telefonunuzu "kullanabiliyor".

🎯 Sadece Söyleyin, O Gerçekleştirsin​

Peki Amoo neler yapabiliyor? Doğal dille söylediğiniz tek bir komutu (prompt), farklı uygulamalar arasında kendi kendine gezerek sonuçlandırıyor.

• Örnek Senaryo: "Yarın öğleden sonraki toplantım için bir taksi ayarla, ardından bu haftaki rapor taslağımı müdürüme mail at."
  • Siz bu komutu verdiğinizde Amoo; takvim uygulamasını açıp toplantı saatine bakıyor, taksi (veya Didi/Uber) uygulamasını açıp aracı çağırıyor, ardından belgelerinize girip raporu buluyor ve mail atıyor. Tüm bunları siz tek bir uygulamaya bile dokunmadan arka planda hallediyor!
Üstelik cihazın en can alıcı noktalarından biri de çevrimdışı (offline) çalışabilmesi! Amoo, temel görevlerin ve 32 farklı dil/lehçede (canlı sohbet, tabela, menü) anlık çevirilerin çoğunu internet bağlantısı olmadan, cihazın kendi gücüyle yapabiliyor.

dunyanin-ilk-yapay-zeka-ajanli-telefonu-tanitildi208055_1.webp

💡 Değerlendirme: Uygulama Dönemi Bitiyor mu?​

Bu gelişme, "mobil uygulama" çağının yavaş yavaş kapanıp "yapay zeka ajanları" çağının başladığının en net göstergesi. Eğer bu teknoloji vaat edildiği gibi sorunsuz çalışırsa (ki demo ile gerçek hayat arasında hep fark vardır), telefon ekranında saatlerce farklı uygulamalar arasında boğuştuğumuz günler geride kalacak. Cihaz sadece bir araç değil, doğrudan bizim yerimize çalışan bir "asistan" olacak.

Kaynakça ve Fotoğraflar: https://www.gizmochina.com/2026/07/13/chinese-ai-company-launches-worlds-first-agentic-smartphone/

Geri