Excel Sınıfı Forumuna Hoş Geldiniz

Excel, formüller, makrolar ve veri analizi odaklı bu forumdaki konu, rehber ve diğer tüm içerikler kayıtlı üyelerimize açıktır. Excel öğrenmek, bilginizi geliştirmek ve karşılaştığınız sorunlara çözüm bulmak için hesabınızla giriş yapmanız veya yeni bir üyelik oluşturmanız gerekmektedir.

Üyelik işlemi tamamen ücretsizdir ve yalnızca birkaç saniye sürer. Üye olduktan sonra Excel ile ilgili sorular sorabilir, deneyimlerinizi paylaşabilir, diğer üyelerin sorularına yanıt verebilir ve aktif katılım sağlayarak rütbe atlayabilirsiniz.

Premium üyelik ile dosya paylaşımı, dosya indirme, eğitim kütüphanesine erişim ve forum içi özel özelliklerden yararlanabilirsiniz. Lütfen aşağıdaki butonları kullanarak giriş yapın veya hızlıca kayıt olun ve Excel Sınıfı topluluğuna hemen katılın.

Excel Sınıfı Forum Sunucu altyapısı altunsoft Inc. tarafından sağlanmaktadır.
Kurumsal Altyapı Yüksek Performans
DİKKAT
"Premium konuları görüntülemek dosya indirmek ve yüklemek Ücretli PREMIUM Üyelik gereklidir."
Forum - Excel Sınıfı

Excel, formüller, makrolar ve veri analizi odaklı bu foruma hoş geldiniz. Bu platform; Excel öğrenmek, bilgisini geliştirmek ve karşılaşılan sorunlara birlikte çözüm üretmek isteyen kullanıcılar için oluşturulmuştur. Forumumuzda üyeler Excel ile ilgili sorular sorabilir, deneyimlerini paylaşabilir ve diğer üyelerin sorularına yanıt vererek bilgi alışverişinde bulunabilir. Aktif katılım sağlayan ve sorulara nitelikli çözümler üreten üyeler rütbe atlayarak uzmanlık seviyelerini yükseltebilir. Premium üyelik ile dosya paylaşımı, dosya indirme, eğitim kütüphanesine erişim ve forum içi özel özelliklerden yararlanabilirsiniz. Bilginin paylaştıkça değer kazandığı bu toplulukta yer aldığınız için memnuniyet duyuyor, keyifli ve verimli paylaşımlar diliyoruz.

ABD Hükümeti Yeşil Işığı Yaktı, OpenAI'ın "GPT-5.6" Modeli Geliyor!🚀

excelsinifiexcelsinifi Doğrulanmış Kullanıcı

Forum Excel Admin
Excel Eğitmeni
Selamlar herkese! 👋

Yapay zeka dünyasında devlet regülasyonları ve dev modellerin yarışı hız kesmeden devam ediyor. Reuters'ın Axios raporlarına dayandırdığı son haberine göre, OpenAI merakla beklenen yeni modeli GPT-5.6'nın geniş çaplı dağıtımı (broad rollout) için ABD hükümetinden beklediği resmi onayı nihayet kopardı!

İşte sektörde taşları bir kez daha yerinden oynatacak bu gelişmenin detayları:

openai-in-en-gelismis-yapay-zekalari-kuresel-kullanima-aciliyor207822_1.webp
Images: Openai

🛡️ Güvenlik Testleri ve Kritik Hükümet Onayı​

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Anthropic'in modellerine güvenlik gerekçesiyle getirilen ani erişim engellerini forumda konuşmuştuk. ABD hükümetinin yapay zeka üzerindeki denetimlerini iyice sıkılaştırdığı bu dönemde, OpenAI'ın GPT-5.6 için bu onayı alabilmesi çok kritik bir adım. Bu durum, modelin aylar süren güvenlik testlerinden (red-teaming) başarıyla geçtiğini ve hükümetin endişe duyduğu risk eşiklerini aşmadığını gösteriyor.

🌍 "Geniş Çaplı Dağıtım" Ne İfade Ediyor?​

Haberin odak noktasındaki "broad rollout" (geniş çaplı lansman/dağıtım) detayı biz son kullanıcılar için büyük önem taşıyor. Bu onay, GPT-5.6'nın sadece belirli kurumların veya kısıtlı test gruplarının tekelinde kalmayıp, doğrudan küresel pazara açılacağı anlamına geliyor. Sektör, GPT-5.6'nın özellikle bağımsız görev yürütebilme (ajan/agentic) yeteneklerinde, kod yazımında ve derin muhakeme gücünde çok büyük bir sıçrama yapmasını bekliyor.

💡 Değerlendirme: Rekabette Zamanlama Manidar​

Bu onayın zamanlaması kesinlikle tesadüf değil. Elon Musk'ın iddialı Grok 4.5 duyurusu ve Meta cephesinden gelen "OpenAI'ı yakaladık" açıklamalarının hemen ardından GPT-5.6'nın sahaya inmeye hazırlanması rekabeti zirveye taşıyacak. OpenAI, rakiplerinin baskısını hissettiği bu dönemde hem devlet onayını arkasına alarak politik bir güvence sağlıyor hem de yeni nesil amiral gemisiyle "lider benim" mesajını vermeye hazırlanıyor.

Kaynak:https://www.reuters.com/technology/...road-gpt-56-rollout-axios-reports-2026-07-08/

Geri