Merhaba değerli Excel Sınıfı üyeleri,
Ocak ayındaki hızlı girişten sonra Şubat 2026 güncellemeleri de az önce yayınlandı. Bu ayki yenilikler az ama öz; özellikle "bulut zorunluluğunu" yıkan, hepimizin işini kolaylaştıracak çok kritik bir gelişme var.
İşte Şubat ayı öne çıkanları:
Benim Yorumum:Özellikle yerel dosyaların (offline/local) desteklenmesi, birçok kurumsal kullanıcı için "dosyayı buluta yükleyemem" engelini ortadan kaldıracaktır. İnternetiniz olmasa bile yerel dosyalarınızda analiz yapabilmek üretkenliğimizi ciddi oranda artıracak.
Şubat ayı güncellemeleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yerel dosya desteği sizin için de bir "oyun değiştirici" olacak mı?
Yorumlarınızı bekliyorum!
Keyifli çalışmalar,
Şahhan

Ocak ayındaki hızlı girişten sonra Şubat 2026 güncellemeleri de az önce yayınlandı. Bu ayki yenilikler az ama öz; özellikle "bulut zorunluluğunu" yıkan, hepimizin işini kolaylaştıracak çok kritik bir gelişme var.
İşte Şubat ayı öne çıkanları:
1. Yerel Dosyalarda Copilot Dönemi (En Önemli Yenilik!)
Bugüne kadar Copilot'un marifetlerinden faydalanmak için dosyalarımızı mutlaka OneDrive veya SharePoint gibi bulut platformlarına yüklememiz gerekiyordu. Artık bu zorunluluk ortadan kalkıyor! Şubat güncellemesiyle birlikte, bilgisayarınızda yerel olarak kayıtlı olan (.xlsx, .xlsb, .xlsm, .ods) modern Excel dosyalarınız üzerinde de Copilot Chat’i kullanabileceksiniz. Bu, hem gizlilik hem de hız açısından dev bir adım.2. Agent Mode Yaygınlaşıyor
Geçen ay duyurulan ve Excel içinde otonom görevler yapabilen Agent Mode, Avrupa bölgesindeki kullanıcılar dahil olmak üzere daha geniş bir kitleye açıldı. Eğer Copilot kullanıcısıysanız, bu yetenekli yardımcının kapsama alanının genişlediğini göreceksiniz.3. Daha Sade Bir Deneyim: App Skills Entegrasyonu
Microsoft, Copilot deneyimini sadeleştirmek adına "App Skills" altındaki düzenleme yeteneklerini doğrudan Copilot Chat ve Agent Mode içerisine entegre etti. Yani artık özellikler arasında kaybolmadan, tek bir arayüzden her şeyi yönetebileceğiz.Benim Yorumum:Özellikle yerel dosyaların (offline/local) desteklenmesi, birçok kurumsal kullanıcı için "dosyayı buluta yükleyemem" engelini ortadan kaldıracaktır. İnternetiniz olmasa bile yerel dosyalarınızda analiz yapabilmek üretkenliğimizi ciddi oranda artıracak.
Şubat ayı güncellemeleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yerel dosya desteği sizin için de bir "oyun değiştirici" olacak mı?
Yorumlarınızı bekliyorum!
Keyifli çalışmalar,
Şahhan