Excel Sınıfı Forumuna Hoş Geldiniz

Excel, formüller, makrolar ve veri analizi odaklı bu forumdaki konu, rehber ve diğer tüm içerikler kayıtlı üyelerimize açıktır. Excel öğrenmek, bilginizi geliştirmek ve karşılaştığınız sorunlara çözüm bulmak için hesabınızla giriş yapmanız veya yeni bir üyelik oluşturmanız gerekmektedir.

Üyelik işlemi tamamen ücretsizdir ve yalnızca birkaç saniye sürer. Üye olduktan sonra Excel ile ilgili sorular sorabilir, deneyimlerinizi paylaşabilir, diğer üyelerin sorularına yanıt verebilir ve aktif katılım sağlayarak rütbe atlayabilirsiniz.

Premium üyelik ile dosya paylaşımı, dosya indirme, eğitim kütüphanesine erişim ve forum içi özel özelliklerden yararlanabilirsiniz. Lütfen aşağıdaki butonları kullanarak giriş yapın veya hızlıca kayıt olun ve Excel Sınıfı topluluğuna hemen katılın.

Excel Sınıfı Forum Sunucu altyapısı altunsoft Inc. tarafından sağlanmaktadır.
Kurumsal Altyapı Yüksek Performans
Neler yeni
BİLGİLENDİRME
Premium Konular Normal Kullanıcılar tarafından görüntülenemez.Görüntülemek için Ücretli PREMIUM Üyelik gereklidir.
DİKKAT
Dosya indirmek / yüklemek için Ücretli PREMIUM Üyelik gereklidir.
Forum - Excel Sınıfı

Excel, formüller, makrolar ve veri analizi odaklı bu foruma hoş geldiniz. Bu platform; Excel öğrenmek, bilgisini geliştirmek ve karşılaşılan sorunlara birlikte çözüm üretmek isteyen kullanıcılar için oluşturulmuştur. Forumumuzda üyeler Excel ile ilgili sorular sorabilir, deneyimlerini paylaşabilir ve diğer üyelerin sorularına yanıt vererek bilgi alışverişinde bulunabilir. Aktif katılım sağlayan ve sorulara nitelikli çözümler üreten üyeler rütbe atlayarak uzmanlık seviyelerini yükseltebilir. Premium üyelik ile dosya paylaşımı, dosya indirme, eğitim kütüphanesine erişim ve forum içi özel özelliklerden yararlanabilirsiniz. Bilginin paylaştıkça değer kazandığı bu toplulukta yer aldığınız için memnuniyet duyuyor, keyifli ve verimli paylaşımlar diliyoruz.

Excel'deki Yenilikler (Şubat 2026)

excelsinifiexcelsinifi Doğrulanmış Kullanıcı

Forum Excel Admin
Excel Üstadı
Excel Eğitmeni
Merhaba değerli Excel Sınıfı üyeleri,

Ocak ayındaki hızlı girişten sonra Şubat 2026 güncellemeleri de az önce yayınlandı. Bu ayki yenilikler az ama öz; özellikle "bulut zorunluluğunu" yıkan, hepimizin işini kolaylaştıracak çok kritik bir gelişme var.

İşte Şubat ayı öne çıkanları:

1. Yerel Dosyalarda Copilot Dönemi (En Önemli Yenilik!)​

Bugüne kadar Copilot'un marifetlerinden faydalanmak için dosyalarımızı mutlaka OneDrive veya SharePoint gibi bulut platformlarına yüklememiz gerekiyordu. Artık bu zorunluluk ortadan kalkıyor! Şubat güncellemesiyle birlikte, bilgisayarınızda yerel olarak kayıtlı olan (.xlsx, .xlsb, .xlsm, .ods) modern Excel dosyalarınız üzerinde de Copilot Chat’i kullanabileceksiniz. Bu, hem gizlilik hem de hız açısından dev bir adım.

2. Agent Mode Yaygınlaşıyor​

Geçen ay duyurulan ve Excel içinde otonom görevler yapabilen Agent Mode, Avrupa bölgesindeki kullanıcılar dahil olmak üzere daha geniş bir kitleye açıldı. Eğer Copilot kullanıcısıysanız, bu yetenekli yardımcının kapsama alanının genişlediğini göreceksiniz.

3. Daha Sade Bir Deneyim: App Skills Entegrasyonu​

Microsoft, Copilot deneyimini sadeleştirmek adına "App Skills" altındaki düzenleme yeteneklerini doğrudan Copilot Chat ve Agent Mode içerisine entegre etti. Yani artık özellikler arasında kaybolmadan, tek bir arayüzden her şeyi yönetebileceğiz.

Benim Yorumum:Özellikle yerel dosyaların (offline/local) desteklenmesi, birçok kurumsal kullanıcı için "dosyayı buluta yükleyemem" engelini ortadan kaldıracaktır. İnternetiniz olmasa bile yerel dosyalarınızda analiz yapabilmek üretkenliğimizi ciddi oranda artıracak.

Şubat ayı güncellemeleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yerel dosya desteği sizin için de bir "oyun değiştirici" olacak mı?

Yorumlarınızı bekliyorum!

Keyifli çalışmalar,

Şahhan

Ekran görüntüsü 2026-02-25 203857.webp

Geri