Excel Sınıfı Forumuna Hoş Geldiniz

Excel, formüller, makrolar ve veri analizi odaklı bu forumdaki konu, rehber ve diğer tüm içerikler kayıtlı üyelerimize açıktır. Excel öğrenmek, bilginizi geliştirmek ve karşılaştığınız sorunlara çözüm bulmak için hesabınızla giriş yapmanız veya yeni bir üyelik oluşturmanız gerekmektedir.

Üyelik işlemi tamamen ücretsizdir ve yalnızca birkaç saniye sürer. Üye olduktan sonra Excel ile ilgili sorular sorabilir, deneyimlerinizi paylaşabilir, diğer üyelerin sorularına yanıt verebilir ve aktif katılım sağlayarak rütbe atlayabilirsiniz.

Premium üyelik ile dosya paylaşımı, dosya indirme, eğitim kütüphanesine erişim ve forum içi özel özelliklerden yararlanabilirsiniz. Lütfen aşağıdaki butonları kullanarak giriş yapın veya hızlıca kayıt olun ve Excel Sınıfı topluluğuna hemen katılın.

Excel Sınıfı Forum Sunucu altyapısı altunsoft Inc. tarafından sağlanmaktadır.
Kurumsal Altyapı Yüksek Performans
Neler yeni
BİLGİLENDİRME
Premium Konular Normal Kullanıcılar tarafından görüntülenemez.Görüntülemek için Ücretli PREMIUM Üyelik gereklidir.
DİKKAT
Dosya indirmek / yüklemek için Ücretli PREMIUM Üyelik gereklidir.
Forum - Excel Sınıfı

Excel, formüller, makrolar ve veri analizi odaklı bu foruma hoş geldiniz. Bu platform; Excel öğrenmek, bilgisini geliştirmek ve karşılaşılan sorunlara birlikte çözüm üretmek isteyen kullanıcılar için oluşturulmuştur. Forumumuzda üyeler Excel ile ilgili sorular sorabilir, deneyimlerini paylaşabilir ve diğer üyelerin sorularına yanıt vererek bilgi alışverişinde bulunabilir. Aktif katılım sağlayan ve sorulara nitelikli çözümler üreten üyeler rütbe atlayarak uzmanlık seviyelerini yükseltebilir. Premium üyelik ile dosya paylaşımı, dosya indirme, eğitim kütüphanesine erişim ve forum içi özel özelliklerden yararlanabilirsiniz. Bilginin paylaştıkça değer kazandığı bu toplulukta yer aldığınız için memnuniyet duyuyor, keyifli ve verimli paylaşımlar diliyoruz.

Excel'de Copilot ile Turnuva Fikstürleri ve Simülasyonlar Oluşturmak!

excelsinifiexcelsinifi Doğrulanmış Kullanıcı

Forum Excel Admin
Excel Üstadı
Excel Eğitmeni
Merhaba değerli Excel Sınıfı üyeleri,

Microsoft'un Excel Blog'unda az önce yayınlanan çok eğlenceli ve bir o kadar da ufuk açıcı bir kullanım senaryosunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle spor turnuvalarını takip edenler veya arkadaş grubuyla tahmin yarışmaları düzenleyenler bu özelliğe bayılacak!

Bildiğiniz gibi Excel'de birbiriyle bağlantılı senaryoları modellemek, açılır listeler yapmak ve "Eğer bu olursa, sonuç ne olur?" (What-If) analizleri kurmak ciddi bir zaman ve formül bilgisi gerektiriyor. Ancak Microsoft, Excel'deki Copilot sayesinde karmaşık turnuva ağaçları (bracket) oluşturmanın ve olasılıkları hesaplamanın artık sadece doğal dilde yazılacak birkaç cümlelik bir iş olduğunu gösteriyor.

Peki Copilot ile Neler Yapabiliyoruz?

1. Sıfırdan Dinamik Fikstür Yaratmak:Boş bir sayfada Copilot'a örneğin; "Bana güncel takımları içeren bir turnuva ağacı oluştur. Her eşleşme için kazananı seçebileceğim açılır listeler (dropdown) ekle ve bir sonraki turda sadece önceki turun kazananları listelensin" diyebiliyorsunuz. Copilot arka planda gerekli yardımcı sütunları (helper columns) ayarlayıp size tıklamaya hazır, standart bir fikstür şablonu sunuyor. Hatta tuttuğunuz takımın resmi renklerini ve logolarını da koşullu biçimlendirme ile eklemesini isteyebiliyorsunuz.
  2. Senaryo Testleri (Stres Testi):Bence en can alıcı kısmı burası! Tahminlerinizi yaptıktan sonra Copilot'a "Favori takımların erken elendiği sürpriz bir senaryo kopyası oluştur" veya "Takımların son maçlardaki form durumlarına göre bir 'momentum çarpanı' hesapla ve fikstürü bu ağırlığa göre otomatik doldur" gibi gelişmiş analitik komutlar verebiliyorsunuz.
  3. Karşılaştırma ve Strateji Seçimi:Farklı olasılıkları (Güvenli, Sürpriz, Duygusal tahminler) oluşturduktan sonra Copilot'a, "Tüm bu senaryoları karşılaştıran bir analiz yap. En riskli seçimlerimi vurgula ve bana hangi senaryonun matematiksel olarak daha mantıklı olduğunu söyle" diyerek muazzam bir özet rapor elde edebiliyorsunuz.
Benim Yorumum:Bu örnek ilk bakışta sadece bir "spor tahmini" eğlencesi gibi görünse de, aslında Excel Copilot'un ulaştığı seviyeyi çok iyi özetliyor. Copilot'un değişkenleri anlayıp, açılır listelerden formüllere kadar koca bir interaktif yapıyı sıfırdan nasıl inşa edebildiğini kanıtlıyor. Bu mantığı iş hayatındaki bütçe simülasyonlarına, pazar tahminlerine veya tedarik zinciri "A, B, C planlarına" uyarladığınızı bir düşünün!

Siz bu tarz simülasyonları manuel olarak kurarken ne kadar zaman harcıyordunuz? Copilot'un bu analitik yönü hakkında ne düşünüyorsunuz?

Fikirlerinizi ve yorumlarınızı aşağıda bekliyorum!

Keyifli çalışmalar

image (8).webp

Geri